29 Марта 2024 10:37
Новости
  16:20    25.4.2017

На «земельных баронов» пожаловались президенту (документы) (1)

Skaties.lv

Страницы:

 

Отрытое письмо президенту

 

Biedrības „Tauta pret zemes baroniem"  atklāta vēstule

Latvijas Republikas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim

Rīga 2017. gada 20. aprīlī

Atmodas laikā mūsu tauta ar ticību labākai un gaišākai nākotnei ar devīzi „pastalās, bet brīvā Latvijā" uz lūpām cīnījās par neatkarīgas, brīvas, taisnīgas un ziedošas valsts atdzimšanu. Valsts nu ir atdzimusi, un tagad, patiesi, ļoti daudzi no aptuveni simts četrdesmit tūkstošiem šīs valsts privatizēto dzīvokļu īpašniekiem kopā ar savu ģimeņu locekļiem, kuru mājas atrodas uz citiem īpašniekiem piederošas zemes, nu droši ar „lepnumu" varēs konstatēt faktu, ka beidzot būs palikuši ar pastalām kājās vien – par ko jau labu laiku intensīvi rūpējas komercsabiedrība – AS „Pilsētas zemes dienests" ar „runas vīru" Normundu Šlitki priekšgalā, veicot savu komercdarbību, kuras bizness un peļņa balstās uz piespiedu nomas iekasēšanu no bezizejas situācijā iedzītajiem vienīgo mājokļu – privatizēto dzīvokļu īpašniekiem.

Šī komercsabiedrība, kura ieguvusi savus īpašumus komercdarījuma veidā, skaidri apzinoties visus esošos īpašuma apgrūtinājumus, mūsu skatījumā, ar draudiem, pielietojot cilvēku prātu psiholoģiskās apstrādes paņēmienus, pieprasa milzīgas, nepamatotas, vienpusēji noteiktas zemes nomas samaksas par laika periodiem, kas pēc mūsu pārliecības ir senāki par pieļaujamo parāda pieprasīšanas noilgumu – trīs gadi. 


Mēs uzskatām, ka šie „zemes baroni" saiknē ar privatizēto dzīvokļu īpašniekiem īsteno „kunga un kalpa" bezierunu attiecību modeli: „kungiem"- tiesības, „kalpiem"- pienākumi.

Patreizējā situācija, kas izveidojusies valstī, ir sakaitēta, bīstama, Latvijas godam nepiedienīga un mūsu skatījumā absolūti absurda, amorāla un nepieņemama, grauj tautas ticību un paļāvību Latvijas Valsts ideāliem.

Mūsuprāt, Latvijā ir pieņemts antidemokrātisks, antikonstitucionāls likums, kas akceptē dalīto īpašumu un piespiedu zemes nomu, kas diskriminē privatizēto dzīvokļu īpašniekus, jo radījis lielisku iespēju mazākumam (zemes īpašniekiem) parazitēt un pelnīt uz vairākuma ( privatizēto dzīvokļu ) īpašnieku un viņu ģimenes locekļu rēķina, kuriem piederošie dzīvokļi ir vienīgā mājvieta, kuriem nav tikušas dotas alternatīvas iespējas, kādas, uzsākot privatizāciju, bija zemes īpašniekiem (cita līdzvērtīga īpašuma piešķiršana, kompensācija, u.t.t.).

Turklāt, privatizēto dzīvokļu īpašnieku mantiskais stāvoklis katastrofāli pasliktinās, pateicoties uzliktajām zemes nomas maksas klaušām. Nekustamo īpašumu tirgū šādi dzīvokļi zaudē konkurētspēju, jo neviens nevēlas labprātīgi līst „zemes baronu" cilpā.

Mūsuprāt, virtuozi un izmanīgi paaugstinātā zemes kadastrālā vērtība zem daudzdzīvokļu mājām ļauj vairot ienākumus vienīgi „zemes baroniem" un dzen nabadzībā un bezcerīgā izmisumā privatizēto dzīvokļu īpašniekus un viņu ģimenes locekļus.

Joprojām neatbildēts ir jautājums, kā varēja gadīties, ka tik milzīgam skaitam Rīgas daudzdzīvokļu māju iemītniekiem netika realizētas likumā paredzētās zemes izpirkšanas pirmtiesības? Kā likumdevējs to varēja vai negribēja pamanīt? Vai tā bijusi „nejauša" sagadīšanās vai apzināta, mērķtiecīgi vērsta darbība?

Un, kāda bijusi Rīgas Domes loma, rīcība un atbildība notikušajā?

Patreizējā situācija, kas izveidojusies, ir saspringta, mūsu skatījumā – netaisna, amorāla un iznīcina tautas ticību, paļāvību sekmīgai demokrātiskas valsts principu un ideju īstenošanai Latvijas valstī.

Kāda šai gadījumā ir Latvijas Republikas Saeimas politiķu reālā atbildība?

Prezidenta kungs, mēs aicinām Jūs palīdzēt Jūsu tautai! Mēs ceram uz Jūsu atbalstu taisnīgam dalītā īpašuma un piespiedu zemes nomas attiecību izbeigšanas risinājumam (ņemot vērā visu iepriekš minēto un to, ka šie, tā saucamie „darboņi" zemi ieguvuši par grašiem, bet patlaban tās izmanīgi radītā kadastrālā vērtība daudzām mājām sasniegusi pat ap pusmiljonu EUR).

Mēs esam pārliecināti, ka Latvijas interesēm neatbilst jauna superbagātnieku klana radīšana uz privatizēto dzīvokļu īpašnieku vai Latvijas nodokļu maksātāju rēķina, kas varētu notikt, pieņemot, kārtējo, mūsuprāt, apšaubāmo likumu, kas sekmētu šo, mūsu redzējumā, „netīro darboņu" bagātības pieaugumu.

Likumu par piespiedu zemes nomas izbeigšanu nedrīkstētu izveidot, pamatojoties uz tirgus ekonomikas principiem. Tam vajadzētu būt politiski godprātīgam, valstiskam risinājumam, kas beidzot sakārtotu šīs attiecības pēc Augstākā Taisnīguma principa.

Prezidenta kungs, Jums Latvijas Republikas Satversme ir piešķīrusi likuma ierosināšanas tiesību (47.p.), Saeimas atlaišanas tiesību (48.p.). Jūs variet patiesi palīdzēt šai ļoti lielajai, diskriminētajai un bezizejā iedzītajai Jūsu tautas daļai!

Jūs devāt svinīgu solījumu Saeimas sēdē, kur zvērējāt, ka viss jūsu darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam, ka darīsiet visu, kas stāvēs Jūsu spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību, ka turēsiet svētus un ievērosiet Latvijas Satversmi un valsts likumus, ka pret visiem izturēsieties taisni un savus pienākumus izpildīsiet pēc labākās apziņas.

Prezidenta kungs, ir pienācis LAIKS PILDĪT SOLĪJUMU SAVAI TAUTAI !

Pielikumā: - Iesniedzēju parakstu saraksts uz 7 lpp. (kopumā 131 paraksti);

- Iesniegums „Par kriminālprocesa uzsākšanu" Latvijas Republikas Prokuratūras ģenerālprokuroram uz 16 lpp.

 


Оставить комментарий

Комментарии

  • жилец 29 Апреля 2017 08:21

    И ВЫ верите в его заботу?

4 главные под байкой - Читайте также

Читайте также

4 главные под байкой

Кнопка Телеграм в байках

топ 3 под байкой - Криминальный топ 3

Криминальный топ 3

топ 3 под байкой

Рекомендованно для вас

Криминальный топ 3

Криминальный топ 3

Комментарии

Комментарии